Hei, olen Aleksi!
Kuvataiteet ovat aina olleet lähellä sydäntäni.
Jo pienenä taaperona kun vanhempani laittoivat minut muskariin, joutuivat he lopulta luovuttamaan koska olin kiinnostuneempi seinillä roikkuvista kuvista ennemmin kuin opetuksesta. Niistä päivistä lähtien on tie vienyt halki huimien seikkailujen, mutta valokuvaus on aina pysynyt elämässäni vahvasti läsnä. Hetkien taltioimisen taianomaisuus ja mielikuvituksen luominen näkyväksi todellisuudeksi ei ole koskaan menettänyt hohtoaan.
Tuo taika ennemminkin kasvaa vain entisestään jokaisen otetun kuvan myötä. Rakastan uusien ihmisten tapaamista ja tarinoiden kertomista. Jokaisen ihmisen ja tapahtuman ainutlaatuisuus on juuri se piirre, mikä valokuvauksesta tekee niin mielenkiintoista ja jännittävää.

Taideyliopisto – Kuvataideakatemia – Kuvataiteen kandidaatti 2017->
Pekka Halosen Akatemia – Valokuvaus – Kuva-artesaani 2015-2017
Siikarantaopisto – Erä- ja luonto-opas – 2012-2013
Stadin ammattiopisto – Matkailupalvelujen tuottaja – 2010-2012
Kallion ilmaisutaidon lukio – 2004-2007

Paluu – yksityisnäyttely – Korkeasaari – 2017
Jälki – yhteisnäyttely – Kaapelitehdas – 2017

 

Asiakkailta kuultua:
Suosittelen ehdottomasti Aleksia häiden tai muiden juhlien kuvaukseen. Hän teki meille dokumentaarisen häävalokuvauksen heinäkuussa. Kuvista välittyy se rento onnellinen tunnelma mikä häissä oli! Aleksi oli ammattitaitoinen valokuvaaja joka piti kivan tunnelman yllä potrettikuvauksen aikana (en itse ole mikään linssilude..) ja muuten juhlien aikana huomaamatta räpsi kuvia meistä ja vieraaista! Mainittakoon vielä että Aleksi oli hyvin joustava aikataulujen suhteen ennen ja jälkeen häiden mikä loi heti alkuun hyvän luottamuksen häneen.
Peggy R-a
Valokuvaajamme Aleksi opasti meidät todella hienoon paikkaan Helsingissä, jossa en ollut ennen käynyt. Lammassaari oli kuvauspaikkana loistava ja emme olisi sitä itse keksineet. Aleksi käytti paljon aikaa perheemme kanssa ja kuvat onnistuivat mainiosti! Ihan paras isänpäivälahja tyttäriltäni!
Erkki T
Halusimme uusia kuvia koko perheestä yhdessä ja ulkona kuvattuna. Sellaisia iloisia ja luonnollisia. Tiedän Aleksin rentona ja mukavana tyyppinä, sekä tietenkin hyvänä kuvaajana, joten otin häneen yhteyttä. Kuvaus järjestettiin lopulta isänpäiväyllätyksenä Lammassaaressa. Aleksi auttoi koko perhettä rentoutumaan, niin ettei kuvattuna olona jännittänyt. Meillä oli hirveän kivaa kuvauspäivänä ja valmiista kuvista oli vaikea valita suosikkeja. Kiitos paljon!
Oona T
FAQ
usein kysytyt kysymykset
Mistä kuvauksen hintaan sisältyy?
Kuvausten hintaan vaikuttaa moni tekijä.
Kaikki kuvaukset pitävät sisällään ennen kuvauksia tapahtuvan suunnittelun sekä valmistautumisen tarpeiden mukaan mm. kuvauspaikkaan tutustumalla.
Itse varsinaisen kuvaamisen lisäksi olennainen taitoa sekä aikaa vaativa osuus on kuvakokonaisuuksien koostaminen sekä niiden huolellinen jälkikäsittely.
Laatu sekä varmuus tuovat myös oman osuutensa kuvauspalveluihini. Käytän kuvatessani aina kahta kameraa jotka kummatkin tallentavat otetut kuvat automaattisesti kahdelle muistikortille. Tärkeitä ja ainutlaatuisia hetkiä tallentaessa ei koskaan voi olla liian valmistautunut ja mukanani on aina varavarusteet mahdollisten laiterikkojen takia.
Tärkeänä osana kuvaamista on myös vuosien valokuvauksen ja taiteiden opiskelu niin ammattikoulu- kuin yliopistotasollakin.
Aktiivinen itsensä kehittäminen ja kouluttaminen kuvaamisen suhteen sekä omistautuminen tälle taiteenalalle antavat edellytykset ainutlaatuiselle kuvauselämykselle.

 

Miten voin varata ajan kuvausta varten?:
Helpoin ja nopein tapa on olla yhteydessä sivuilta löytyävän yhteydenottolomakkeen kautta.
Voit myös halutessasi laittaa sähköpostia osoitteeseen info@aleksikallioja.com.

Tapaammeko ennen kuvaamista?:
Hääkuvauspaketteihin kuuluu suunnittelutapaaminen ennen juhlapäivää.
Muissa kuvauspaketeissa hoidamme suunnittelun sähköpostin taikka puhelimen välityksellä.

Missä kuvaamme?:
Maailma on avoin kuvauspaikkoja mietittäessä, mutta jos omat ajatuksesi lyövät tyhjää niin minulta löytyy valmiita ehdotuksia kuvauspaikoiksi erilaisiin tilanteisiin.
Perhe ja pariskuntakuvaukset ovat myös hauska yhdistää retkeen johonkin jännittävään kohteeseen.
Jos mielessäsi on jokin tärkeä ja erityinen paikka jossa toivoisit kuvattavan, niin kerro siitä varauksen yhteydessä.

Miten valmistautua ja mitä laittaa päälle kuvauksiin?
On hyvä saapua kuvattavaksi levänneenä ja rauhallisena.
tärkeintä on että tunnet olosi rennoksi, olet oma itsesi ja pukeudut kuten normaalistikin pukeutuisit.
Ryhmä tai pariskuntakuvissa yhtenevä sävymaailma/tyyli vaatetuksessa antaa hyvät edellytykset tyylikkäille kuville.

Mikäli jokin kuvauksiin liittyvä askarruttaa eirityisesti mieltäsi niin pohditaan siihen yhdessä ratkaisu.

Miten kuvaaja saapuu kuvauspaikalle?
Käytän liikkumiseeni julkisia kulkuvälineitä, mutta kaikki kyydit ovat sovittavissa tapauskohtaisesti.

 

Syökö kuvaaja häissä muiden kanssa?
Varsinkin pidemmissä hääkuvauksissa on hyvän kuvauskunnon edellytyksenä pidettävä pieni ruokatauko.
Tauko sijoittuu yleensä samaan aikaan kun kaikki muutkin vieraat vielä ruokailevat.
Syön vegaanista ruokaa, mutta omien eväiden järjestäminenkään ei ole ongelma.
Ilmoitattehan vain hyvissä ajoin jotta osaan varautua.

Miten valitset ja käsittelet toimitettavat kuvat?:
Koostan otetuista kuvista eheän kokonaisuuden valitsemalla kaikista onnistuneimmat ja kokonaisuuden kannalta oleellisimmat kuvat. En halua rajata saamiesi kuvien määrää, joten siksi olen ilmoittanut kuvauspakettien yhteydessä vain toimitettavien kuvien vähimmäismäärän. Kaikki kuvat peruskäsitellään yksilöllisesti sävyjen ja rajauksen suhteen upeimman lopputuloksen saavuttamiseksi. Otan käsittelyssä huomioon myös mahdolliset toiveenne.

Miten ja kuinka pian saan kuvani?:
Kuvat toimitetaan salasanalla suojatun nettigallerian välityksellä korkearesoluutioisina jpg-kuvatiedostoina.
Toimitusaika riippuu sesongista ja kuvauksesta riippuen. Hääkuvien toimitusaika on keskimäärin 3-4 viikkoa kuvauspäivästä laskien. Muiden kuvausten toimitusaika on 1-3 viikkoa kuvauspäivästä

Miten saan käyttää kuviani?:
Voit käyttää kuvia vapaasti yksityisessä käytössä mihin ikinä tahdotkaan. Voit vapaasti teettää kuvistasi paperisia versioita tai jakaa niitä somessa niin halutessasi. Varaan oikeuden käyttää ottamiani kuvia oman osaamiseni esittelyyn ja markkinointiin eri medioissa sekä mahdollisiin kuvakilpailuihin osallistumiseen.
 
Miten maksan kuvaukseni?:
Kuvaussopimuksen solmimisen yhteydessä lähetän laskun varausmaksun maksamista varten. Varausmaksulla varaatte sopimamme päivän kuvauksianne varten. Varausmaksu vähennetään lopullisesta laskusta jonka toimitan valmiiden kuvien toimituksen yhteydessä. Halutessanne voitte suorittaa maksun kokonaisuudessaan myös etukäteen. Varausmaksua ei palauteta mikäli perut kuvauksesi.
 
Jäikö jokin askarruttamaan?
Ota yhteyttä